perjantai 11. marraskuuta 2016

taksikohtaus

(Nina istuu pakattuna invataksin takaosaan. Kuski kömpii hieman ähisten paikalleen.)

Kuski
Kaikki valmista?

(Nina nyökkää, vaikka kuski ei sitä huomaa. Matka alkaa.)

Kuski
Lyhyt päivä vai?

Nina
Joo, meillä –

Kuski
Mullakin on lyhyt päivä. Pitää mennä viemään tää rakkine korjaamolle ja sitte hakee vaimolle se uus läppäri. Kerroiksmä jo mihin me sit päädyttiin?


Nina
(miettii) Et kun –

Kuski
Siin Asuksen mallissa olikin liian huono kovo. Kukaan mitään mekaanisia härpättimiä jaksa. Pakko nykyään SSD olla, eiks je? 

(Nina avaa suunsa, muttei ehdi sanoa mitään)

Kuski
Sitte kun se on saatu, pitää laittaa liinuksi siihen. Kai se Windows kymppiki on jo järkevä, mutta eihän tuo vaimoke sitä osaa. Se on onneks opetettu tavoille. (lyö silmää Ninalle peruutuspeilin kautta)

Nina
Joo, en mäkää –

Kuski
Joo, kai säkin alan ihmisenä suosit liinuksia. Pelaamiseen se ei tietty oo paras. Meilläkin on lisäks Xboxi ja pari Pleikkaria. Ai saatana, piti se uus ohjainkin hakea. Kai sen saa samalla ku sen koneenkin. Gigantissa oli joku tarjouskin. Sielt mä aina haen kaikki. Ei se aina paras vaihtoehto oo, mut kätevästi kotimatkan varrella. Ostaksä kauheesti netin kautta?
 
Nina
Josk –

Kuski
Mä oon ostellu Saksasta viime aikoina kaikkee. Vähemmän veroja ja sillai. Toimitus tietty kestää, mutta ei niin kauan ku suomalaisista kaupoista. Halvatun posti hukkailee paketteja. Viimekin viikolla pojan joku uus paita jäi tulematta. Paketti-ilmotusta ei vaa tullu ja sit se paketti oliki palautettu takasin. Mihinkää ei voi luottaa nykyään, edes postiin. 

(Kuskin papatus jatkuu vaimeten. Valot himmenee.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti